Minden vállalat életében vannak olyan alkalmak, amikor céges rendezvény szervezésére kerül a sor. Sok fejfájással járhat tető alá hozni egy ilyet, főleg, hogyha ételt is kell felszolgálni az eseményen. Szerencsére egy kis odafigyeléssel sikeresen lebonyolítható minden esemény.
Cikkünkben ehhez adunk egy kis útmutatót. Olvass tovább, hogy megtudd, mikre kell odafigyelni a catering rendelése és a rendezvény megszervezése során!
Egy jó rendezvénynek elengedhetetlen eleme a megfelelő ellátás
Legyen akármilyen hasznos a céges továbbképzés, előadás, legyen bármilyen fantasztikus a csapatépítő program, mit sem ér mindez, ha közben korog a társaság hasa. Az ilyen összejövetelek során mindig gondoskodni kell a megfelelő étel- és italellátásról – hangsúlyozza az Ordit.hu rendezvénycateringes szakembere.
Szerencsére egy profi cateringcéggel együttműködve rengeteg energiát megspórolhatunk a szervezés kapcsán, de még így is vannak olyan teendők, melyek a házigazdára hárulnak majd.
Fontos a létszám és az igények felmérése
Az egyik fontos feladata a szervezőknek, hogy felmérjék, hány főre számíthatnak a rendezvényen. Ha nem lehetséges pontosan meghatározni, egy közelítő szám is elegendő információ lehet, de legalább ilyen szintig mindenképpen tisztában kell lenni a vendégsereggel, enélkül ugyanis éhen maradhat a társaság egy része, vagy pazarlás lehet a vége.
Ezek mellett a cateringszolgáltató érdeklődni fog az esetleges speciális igények felől is. Ha van olyan dolgozónk, aki érzékeny valamilyen összetevőre, vagy egyedi étrendet folytat, akkor erről is információt kell szolgáltatnunk. Szerencsére egy profi cégnek nem okoz gondot az ilyen jellegű igények kiszolgálása, de mindez csak akkor megy nekik is, ha szólunk róla.
Kellékek, kiegészítők – mi áll rendelkezésre a helyszínen?
Érdemes felmérni, hogy lesz-e megfelelő áramforrás a helyszínen. Ez kerti partik esetén gyakran kihívást okoz, így ezt számításba kell venni az ételek hűtése vagy melegen tartása kapcsán.
Ezek mellett az elegendő számú tányér és pohár elengedhetetlen, illetve az evőeszközök és szalvéták is lényegesek. E témában nemcsak a tiszta eszközök megléte fontos, hanem gondolni kell a használt tányérok, poharak elhelyezésére is – nagyon kellemetlen lehet, ha nem tudjuk majd hová tenni őket.
Gondoljunk a logisztikára is!
Kétségtelen, hogy egy profi cateringcég minden kérésünket meg tudja oldani, ám velük is le kell egyeztetni, hogy mit mikorra hozzanak, illetve információt kell szolgáltatnunk arról is, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésükre. A pontos útvonal, a rakodási területek kérdése is lényeges – ezeket mindenképpen ki kell deríteni a rendezvényhelyszín kapcsán.
Nem lehetetlen színvonalas rendezvényt szervezni
Bár nem könnyű feladat egy igényes rendezvény lebonyolítása, szerencsére nem is lehetetlen. Mint látható, rengeteg dologra kell majd odafigyelni a szervezés során, így óriási segítség lesz, ha valakire legalább az ételek kapcsán számíthatunk.