Nagy veszteséggel zártak az európai tőzsdék

Share

Gyenge kezdés után nagy veszteséggel zártak hétfőn az európai tőzsdék. Az árfolyamokat hétfőn a gazdasági növekedés megtorpanásától, a monetáris politika közelgő szigorításától és a kínai járványhelyzet romlásától való aggodalom szorította le az európai tőzsdéken.

Hétfőn mínuszban indult a kereskedés, majd nagy indexveszteséggel fejeződött be. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,63 százalékkal végzett alacsonyabban, a Stoxx Europe 600 index 1,76 százalékot adott le hétfőn, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 2,19 százalékkal gyengült.

A legnagyobb veszteségeket a Kínának kitett ágazatok részvényei szenvedték el, valamint a nyersolaj árának zuhanását követő olaj- és gázipari részvények.

HIRDETÉS ⬇ A cikk folytatódik ⬇

Londonban 1,89 százalékkal csökkent zárásra az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 1,59 százalékkal gyengült, a CAC-40 index 2,01 százalékkal végzett alacsonyabban. Milánó 1,50 százalékos, Madrid pedig 0,86 százalékos indexcsökkenéssel fejezte be a hétfői tőzsdenapot.

Pénteken az európai indexek veszteséggel zártak és a hetet is gyengébben fejezték be: a páneurópai Stoxx Europe 600 index a héten 0,6 százalékkal gyengült, London egy százalékot veszített, Frankfurt 0,2 százalékkal végzett alacsonyabban a múlt heti kezdésnél, a párizsi tőzsdeindex 0,1 százalékkal gyengült a héten, Milánó 2,3 százalékot, Madrid pedig 0,5 százalékot veszített.

Az olajár folytatta a múlt heti öt százalékos esését, és ezzel kéthetes mélypontot ért el.  

A WTI ára 6,01 százalékkal csökkent hordónként 95,94 dollárra, a Brent pedig a 6,04 százalékkal csökkent 100,21 dollárra.

Az arany spot ára 1,74 százalékkal unciánként 1896,06 dollárra csökkent és kéthavi mélypontnál tart.

Az eurót 0,77 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0715 dolláron, kétéves mélypontnál.

MTI

HIRDETÉS ⬇

Máté

Az újságírók sem tökéletesebbek, mint bármely más szakma képviselői. De az újságírói etikát követők munkája minőségileg más, mint azoké, akik kivonják magukat alóla. (Timothy D. Snyder)

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük